Blog

Strava / Trénink / Psychika

Tři faktory o kterých píšu. Tři faktory, které když si
osvojíš, získáš větší sebedůvěru, energii i zdraví

Pozvánka na seminář: Jak na trvalou kondici a stabilizovanou váhu výživou a pohybem

Rád bych vás pozval na seminář, kde budu přednášet na téma motivace, vzory chování a koučování ve vztahu k výživě a pohybu. Spolu se mnou budou přednášet Společnost Nutris®, pořadatel odborných seminářů a kurzů (www.nutris.net), Česká společnost pro naturální sport z.s. (www.natural-sport.cz) a Tomáš Procházka, pořadatel soutěží v naturální kulturistice a fitness, pořádají seminář: "Jak na trvalou kondici a stabilizovanou váhu – výživou a pohybem?" Velmi rádi jsme využili nabídky f. NUTRIS a připravujeme pro Vás v Karlových Varech celodenní seminář o výživě se špičkovými

Jak jíst červené maso, aniž byste onemocněli rakovinou tlustého střeva?

Úplně jednoduše, jezte ho, ale nekuřte u toho jednu za druhou. Čas od času bulvárem prolétne opravdový výživový ŠPEK, za který se chytí miliony lidí. A jak tomu většinou bývá, dost lidí věří tomu, že když to dávali v televizních novinách na Nově, pak to musí být pravda. Tentokrát se jednalo o konzumaci masa ve vztahu k onemocnění rakovinou tlustého střeva. Abych nešel do důsledku a dlouze vás nenudil citacemi ze studií, výsledek výzkumu byl, že s rostoucí konzumací červeného masa, roste také pravděpodobnost onemocněním

Není kalorie jako kalorie.

Velká hromada jídla versus střední hranolky a Big Mac. Pěkné porovnání, nemyslíte? Obojí vám dodá naprosto stejnou porci energie, jen u toho prvního si dáte více práce, než to všechno sníte. Ale to nás přeci baví, ne? Lidé se často diví, že nabírají a přitom skoro vůbec nejí. Vůbec tu nejde o to, že je to zdravé, ale že vás to nasytí a vy pak nemáte za 2 hodiny pocit, že znovu potřebujete jíst. To je ten hlavní důvod proč se po "zdravém" jídle hubne.

Jak zhubnout bez stresu, aniž byste se vyhýbali sacharidům.

Jedním z největších mýtů je, že sacharidy (čti cukr, chleba, těstoviny, brambory atd.) jsou sprostým slovem, blokují hubnutí a ničí naše zdraví. Nejprve jsem měl v úmyslu sepsat žebříček největších mýtů ve světě výživy, ale nakonec jsem se díky velké popularitě videa z minulého týdne rozhodl zůstat u prvního bodu mnohem déle. A tak je tu celý článek věnovaný vyvrácením mýtů o sacharidech. Sacharidy mají po nedávné vlně „paleo a keto“ šílenství velmi špatnou pověst. A zejména ty, které obsahují lepek. Proto si pojďme ve

Proč vejce pořád dostávají na frak a proč se jich nemusíte vůbec bát?

Protože cholesterol není vůbec špatná věc a salmonelou onemocní jenom Rocky (protože pil syrový vejce). Už delší dobu mi vrtalo hlavou, proč by mě příroda tak nasnášela a nechala mě oddělovat bílky od žloutků kvůli jejich údajnému vysokému obsahu "zlého" cholesterolu a tím mi ucpávala cévy, což by mě pomalu, ale jistě zabíjelo. Moje frustrace byla nakonec zbytečná, protože vydaný report pro výbor dietních doporučení potvrdil, že existuje velmi malá spojitost mezi konzumací cholesterolu a hladinou cholesterolu v krvi (díky tomu by se měli cévy

Je tuk větší, než sval?

Je tuk větší, než sval? Je to mýtus! Jak vypadá kilo svalu a kilo tuků? Na většině obrázku, které kolují internetem můžete vidět někdy až enormní rozdíly v objemu jednoho kila tuku (asi podle toho, jak autorům ujela ruka ve photoshopu) oproti jednomu kilu svalů. Je ale tuk opravdu v porovnání se svalem tak objemný? KDEPAK! JE TO JEDEN VELKÝ MÝTUS! Hustota lidského svalu je 1,06 kg/l a tuk je těsně v závěsu na hodnotě 0,92 kg/l. Jinými slovy - TUK JE JEN O 15%

Cuketa plněná hovězím masem.

Přichází cuketová sezóna a tak pro vás mám nízko-sacharidový recept právě z nich. Časová náročnost – 60 minut Ingredience: Na 4 porce: 500g Hovězího mletého masa (nechte si namlít, nebo doma) 1 lžička olivového oleje 1 velká cuketa 2 rajčata 1 velká cibule 2 stroužky česneku 300ml drcených rajčat v plechovce 2 lžičky rajčatového protlaku bazalka oregano sůl pepř balsamico ocet 100g ementálu čerstvá zelenina dle libosti jogurt (není nutný) Příprava: Cuketu rozkrojte na 4 části, vydlabejte střed a nechte rozpéct v troubě na 180°C

Jsme jako děti.

V čem jsou dospělí stejní, jako děti? Minulý týden jsem přednášel nejmladším účastníkům mezinárodního floorbalového kempu Floorball Open Camps ! Proč o tom ale píšu? Přednášet dětem o stravě není žádná sranda! Myslíte si, že je to bude zajímat? Samozřejmě, že ne. Jedině pokud jim u toho uděláte zábavu a co je hlavní, bude to JEDNODUCHÉ! A to samé platí i u dospělých. Nikdo se po vyčerpávajícím dni v práci nechce učit věcem, které nejsou jejich koníčkem. A proto jsem svůj výživový koučink vytvořil tak,

Jsi připraven(a) na změnu?

Skvělé! Já jsem připraven tě celým procesem provést.
Nejprve ale musíme navázat kontakt. Neboj se, nic to nestojí ani nebolí.

Zajímá mě: Výživa a hubnutíTrénink a sílaMindset